Yachtclub Colijnsplaat
Clubgebouw van de watersportvereniging Noord-Beveland
Yachtclub Colijnsplaat
Historie van de Yachtclub

Vanaf 20 mei 1984 werk ik in de Yachtclub, sinds 1 januari 2014 als uitbater.

Een droom komt uit…...

Ik heb 29,5 jaar voor Jacolien gewerkt in de Yachtclub, ik kreeg de kans om mijzelf te ontplooien en heb het horeca-vak op zijn best en slechtst leren kennen.

De vele uren aan het werk als je vrienden vrij zijn.

Maar ook genieten van het feit dat je je gasten een onvergetelijke tijd kunt bezorgen als ze genieten van de gastvrijheid en heerlijke maaltijden op een prachtige locatie aan de Oosterschelde.

En het bezig zijn met een creatief vak als dat van kok, dat de laatste jaren veel waardering krijgt door alle televisie-programma's.

De wereld is voor ons open gegaan, door andere culturen en de reizen die we kunnen maken tegenwoordig, een culinaire ontdekkingsreis waar mijn generatie getuige van is.

Na jarenlang voor Jacolien te hebben gewerkt, heb ik nu de kans om voor mezelf te beginnen en de Yachtclub als een gastvrij en solide bedrijf te exploiteren.

Veel gasten bezoeken al jarenlang de Yachtclub, komen zeker ook voor mij en voor mijn eten en sta ik bekend om mijn gastvrijheid.Het voortzetten van datgene dat je hebt opgebouwd in 29 jaar, wil ik dan ook graag een goed gevolg geven.

Spontaniteit, uitstraling, vriendelijkheid en geen 9 tot 5 mentaliteit is voor mij belangrijk en tenslotte het belangrijkste in een team kunnen werken dat alles voor elkaar over heeft als het nodig is, problemen met elkaar oplost; onze gasten een gezellige dag of avond bezorgen, dat staat voor op.

Mede door de samenwerking met mijn zusje Bianca en nichtje Esmee Kramer wil ik een frisse wind door de Yachtclub laten waaien.

Een beetje verjonging kan zeker geen kwaad en belangrijk voor het verenigingsleven dat zich toch veel afspeelt in de Yachtclub.

Er zijn veel mogelijkheden binnen dit bedrijf, er worden veel zeilwedstrijden georganiseerd. Ik wil dit graag uitbreiden door het organiseren van workshops en lezingen met betrekking op de watersport en aanverwante zaken. Instanties en bedrijven de mogelijkheid bieden om vergaderingen, lezingen, presentaties te organiseren.

De Yachtclub biedt daarvoor een uitstekende locatie en een centrale ligging in Zeeland.

Mijn betrokkenheid bij het verenigingsleven van de WSVNB is bij vele leden wel bekend.

- Afgelopen jaar heb ik met veel succes voor de 27ste keer de Kerstrace georganiseerd.

Gezien de spontane reactie van watersport gerelateerde bedrijven en collega’s, doormiddel van sponsoring en beschikbaar stellen van prijzen, blijkt dat zij de Kerstrace een warm hart toe dragen.

- Mijn ondersteuning aan de verschillende commissies, tijdens evenementen, het jaarlijkse clubfeest en het clubdiner.

- In 2009 het organiseren van Sailor Meets Sailor.

- Mijn affiniteit met de water/zeilsport, vele kennissen in de internationale zeilwereld en connecties bij de Volvo Ocean Race organisatie.

- Mijn betrokkenheid met de vereniging heeft ook betrekking op mijn privé-leven.

In de afgelopen jaren heeft dit geresulteerd in het feit dat ik een vriendschappelijke band heb opgebouwd met verschillende leden.

Een dag, een week, een maand, een jaar zonder Yachtclub zou mij vreemd in de oren klinken.

groetjes Kees Saaman

Jacolien de Waard–van de Plasse was al van het prille begin de uitbaatster van Yachtclub Colijnsplaat.
Op 7 april 1982 startte zij de Yachtclub, het clubgebouw was door de leden van de watersportvereniging in de weekenden afgebouwd, verschillende werkzaamheden werden gedaan zoals vloeren leggen en schilderwerk om een bijdrage te leveren aan de watersportvereniging bij het opzetten van een nieuwe jachthaven die een jaar eerder was geopend en nu ter voltooiing van het nieuwe clubgebouw. Toen Jacolien en haar vader, Jaap van de Plasse werden gevraagd om het clubgebouw te exploiteren, twijfelde Jacolien nog of ze het wel zou doen, met twee opgroeiende kinderen en haar man Peter de Waard die als beroepsvisser veel van huis was. Jacolien was net in deeltijd gaan werken in het bedrijf van haar ouders in Kortgene de “Zandkreek”in de Hoofdstraat. Haar vader wist haar toch te overtuigen, hij zei; “al is het maar voor tijdelijk”.

Yachtclub ColijnsplaatFoto's YachtclubMenukaartopeningstijdenEvenementen Yachtclubcontact gegevens